Fırat Üniversitesinde halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi

0
408

Fırat Üniversitesinde öğrencilerin motivasyonlarını artırmak ve Elazığ yöresel halk oyunlarını il dışından gelen öğrencilere tanıtmak amacıyla halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi.

Koronavirüs nedeniyle uzun bir süredir kampüsten uzak kalan öğrenciler için Fırat Üniversitesi çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.

FÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü tarafından geçen hafta “Kampüste Nota Sesleri” etkinliği başlatılmıştı. “Kampüste Nota Sesleri” etkinliğinin yanı sıra FÜ, il dışından gelen yaklaşık 25 bin öğrenciye Elazığ kültürünü, musikisini ve yöresel halk oyunlarını tanıtmak amacıyla bu hafta da halk oyunları gösteri gerçekleştirdi.

FÜ Kültür Park’ta gerçekleştirilen etkinliğe; Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Soner Özgen, Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Genel Sekreter Prof. Dr. Sinan Akpınar ve öğrenciler katıldı. Halk oyunları gösterisinde öğrenciler gönüllerince eğlenirken etkinlikler nedeniyle Fırat Üniversitesine teşekkür ettiler.

Gerçekleştirilen sosyal etkinliklerle ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Göktaş, “Öğrencilerimiz koronavirüs nedeniyle yaklaşık 1,5 senedir, kampüsten uzaktalardı. Şimdi yüz yüze eğitim başlayınca, hem öğrencilerimize moral ve motivasyon vermek hem de Elazığ dışından gelen öğrencilerimizin uyumlarını kolaylaştırmak amacıyla zaman zaman böyle etkinlikler düzenliyoruz. Geçen hafta da bu şekilde bir etkinliğimiz vardı. Bu hafta da Elazığ’ın yöresel oyunlarını arkadaşlarımız sergilemiş oldular. Bu vesileyle özellikle il dışından gelen öğrencilerimize Elazığ’ın kültürünü de tanıtmaya çalışıyoruz. Bundan sonraki süreçte de öğrencilerimizin sınavlarından önce ve sonra onları rahatlatacak sosyal etkinlikler yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: F.Ü. Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü