Fırat Üniversitesinde “Türk İşaret Dili Kitabı” hazırlanıyor

0
464

Fırat Üniversitesi ile Elazığ Şefkatli Eller İşitme ve Konuşma Engelliler Derneği ortaklığında “Türk İşaret Dili Kitabı” hazırlanıyor. İşitme engellilere yönelik olarak Türkiye’de ilk defa hazırlanacak olan “Türk İşaret Dili Benim Dilim” adlı kitabın hazırlık çalışmaları Fırat Üniversitesi Televizyonu stüdyolarında, İstanbul ve Ankara’dan gelen 6 kişilik ekiple yürütülüyor.

Türk İşaret Dili kitabının danışmanlığını yapan İşaret Dili Çevirmeni ve Eğitmen Neslihan Kurt, yaklaşık iki haftadır Fırat Üniversitesinde kitabın hazırlıklarını sürdürdüklerini belirterek, kendilerine her türlü desteği sağlayan Fırat Üniversitesi yöneticilerine teşekkür ettiğini ifade etti.

Çıkaracakları kitabın amacının Türkiye’de işaret dilini yaygınlaştırmak olduğunu dile getiren Proje Koordinatörü Nevzat Kırgıç ise konuyla ilgili şunları söyledi: “Burada çalışan ekip işitme engelli. Türk işaret dilini nasıl dışarıya aktardıklarını göstermek amacıyla güzel bir proje başlattık ve onu devam ettiriyoruz. Projeyi ilk defa Elazığ’da gerçekleştiriyoruz. Fırat Üniversitesi bize bu konuda çok büyük destekler ve imkânlar sundu. Rektörümüz Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Cebeci’ye teşekkürlerimizi iletiyorum. 5 ciltlik bir kitap olacak. Sağlık, bitki, eğitim gibi çeşitli kategorilerde başlıklar bulunacak. Kitabımızı kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz.”