Fırat Üniversitesinden öğrencilere yemek bursu kampanyası

0
27

Fırat Üniversitesinde eğitim gören, ailelerinden uzaktaki öğrenciler için iftar bursu kampanyası başlatıldı. Fırat Üniversitesi resmî vakfı tarafından başlatılan kampanya kapsamında yapılacak olan bağışlarla, Fırat Üniversitesindeki öğrencilere ramazan ayı boyunca ücretsiz iftar yemeği verilmesi amaçlanıyor. 

Fırat Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğünden yapılan açıklamada, yardım kampanyası ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

“Bir öğrencimizin ramazan ayı boyunca Üniversite Evi’ndeki iftar bedeli 440 TL olarak hesaplandı. Her hemşehrimizin en az bir öğrencimize destek olmalarını bekliyoruz.

İftar sofrasında ülkemizin geleceği öğrencilerimizin, hayır sahiplerine yapacağı duanın; mutluluğunu, huzurunu ve sevincini hepimiz yüreğimizde hissedeceğiz.  

Yapacağınız bağışlar için şimdiden teşekkür ederiz… Allah hayrınızı kabul etsin.”

FÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğünden yapılan açıklamada ayrıca şunlar ifade edildi:

“Yeni kurulan ‘Fırat Üniversitesi Geliştirme Vakfı’ tarafından Üniversitemiz öğrencileri için ramazan ayı dolayısıyla iftar kampanyası başlatıldı. Kurulumu tamamlanan üniversitemizin resmi vakfı ‘Fırat Üniversitesi Geliştirme Vakfı’ ilk çalışmasını başlattı.  

Vakıf tarafından Üniversitemizdeki öğrencilere ramazan ayı boyunca ücretsiz iftar yemeği verilebilmesi amacıyla başlatılan kampanyada Fırat Üniversitesi mezunlarının ve hayırsever vatandaşların desteği bekleniyor.  

Bir öğrencinin ramazan ayı boyunca üniversite evindeki iftar yemeği maliyetinin 440 TL olacağı açıklanırken, yardımda bulunmak isteyenler üniversitenin resmi vakıf hesabına diledikleri miktarda bağış yapabilecekler.”

Vakfın kampanyasıyla ilgili açıklama yapan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ise şunları kaydetti:

“Vakfımızın yönetimiyle ilk toplantımızı gerçekleştirdik. Bu toplantıda yapacağımız ilk çalışmayı da karara bağladık. Rahmet, bereket ve mağfiret mevsimi Ramazan ayına başlayacak olmamız nedeniyle Üniversitemizde ailelerinden uzakta eğitim gören öğrencilerimize ramazan ayı boyunca üniversite evimizde ücretsiz iftar yemeği verebilmek için bugün itibariyle bir kampanya başlatıyoruz. Yardımlaşma ve paylaşmanın arttığı bu mübarek ayda hemşehrilerimizin destekleriyle Ramazan ayı boyunca her gün 5 bin öğrencimizi iftar sofrasında buluşturmak istiyoruz. Bir öğrencimizin bir aylık iftar yemeği bedeli 440 TL olarak hesaplandı. Elazığlı hemşehrilerimizin, ailelerinden uzakta olan üniversitemizin güzide öğrencilerinin ramazan ayı boyunca yanında olacağına yürekten inanıyoruz. Bu kapsamda üniversitemiz vakfına yapacağınız bağışlar ramazan ayı boyunca öğrencilerimize iftar yemeği olarak yansıyacaktır. İftar sofrasında ülkemizin geleceği öğrencilerimizin, hayır sahiplerine yapacağı duanın; mutluluğunu, huzurunu ve sevincini hepimiz yüreğimizde hissedeceğiz. Vakfımızın hesabına yapılacak her bir bağış öğrencilerimizin geleceğini şekillendirecektir. Öğrencilerimizin yanında yer alarak onların mutluluğuna ve sevinçlerine ortak olacak olan tüm Elazığlı hemşehrilerimize yürekten teşekkür ediyorum.” 

Fırat Üniversitesi Geliştirme Vakfı Hesap Bilgileri:

Banka: Ziraat Bankası
Hesap Adı: Fırat Üniversitesi Geliştirme Vakfı
IBAN Numaraları: TL: TR57 0001 0015 6197 6841 0950 01
USD: TR30 0001 0015 6197 6841 0950 02
EURO: TR03 0001 0015 6197 6841 0950 03″

Kaynak: FÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü