Ana Sayfa Kampüs FÜ 25. Paleontoloji-Stratigrafi Çalıştayı’na ev sahipliği yaptı

FÜ 25. Paleontoloji-Stratigrafi Çalıştayı’na ev sahipliği yaptı

0
9

Paleontoloji-Stratigrafi Çalışma Gurubu, Hacettepe Üniversitesi ve Fırat Üniversitesi işbirliğinde Uluslararası katılımlı “25. Paleontoloji-Stratigrafi Çalıştayı” FÜ ev sahipliğinde düzenlenen programla başladı.

FÜ Kongre Merkezinde düzenlenen çalıştaya, FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Doğru, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Akpınar, 25. Paleontoloji-Stratigrafi Çalıştayı Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cemal Tunoğlu, FÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Aksoy ile yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda bilim insanı katıldı.

Programda konuşan FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, 25. Paleontoloji-Stratigrafi Çalıştayı’nın ülkemize ve bilim insanlarına hayırlı olmasını dilediğini belirterek, “Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Elazığ’da bulunan Fırat Üniversitesinin deprem kuşağında bulunan şehrimizin menfaatleri doğrultusunda kurum ve kuruluşlar yanında üniversitelerle de yapmış olduğu ortak çalışmalar bizi son derece memnun etmektedir. Üniversitemiz mütevazı Anadolu şehrinde 50 yıllık bir üniversite. Üniversitemiz aynı zamanda Araştırma Üniversitesi olmayı başarmış ve sıralamada 17. sırada yer alarak büyük bir başarı sağlamıştır. Jeoloji Mühendisliği bölümümüz de bizlere fayda sağlayan önemli bir bölümümüz. Yapılan bu çalıştayın bilim insanlarına ve dünyasına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Akpınar ise 25. Paleontoloji-Stratigrafi Çalıştayı sonucunda ülkemizin yeraltı kaynakları, petrol ve doğalgaz ile ileriki çalışmalar noktasında katkılar sağlayacağını söyledi. 3 gün sürecek olan çalıştay da bilim insanları tarafından çeşitli bildiriler sunulacak.

Kaynak: FÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü