FÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü tarafından teknoloji etkinliği düzenlendi

0
302

Haber ve Fotoğraf: Emre Alperen Borazan

Fırat Üniversitesi ev sahipliğinde, Prof. Dr. Mustafa Temizer Konferans Salonu’nda Huawei First Meet etkinliği gerçekleştirildi.

Fırat Üniversitesi Yazılım Mühendisliği öğrencisi Hande Karaca moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erhan Akın yaptı. Prof. Dr. Akın konuşmasında, “Üniversitemizde 41 ile 42 bin arasında aktif öğrencimiz var, Türkiye’deki 20 araştırma üniversitesinden biriyiz. İlk mesajım elbette ki Huawei ekibine. Bugün gerçekleştirdiğiniz ziyaretinizi AR-GE merkezleri, öğrenci projelerine destek ve danışmanlık hizmetleri gibi somut iş birlikleri ile taçlandırmak isteriz. Yükseköğretim Kurulu’nun yapay zekâ konusunda araştırma üniversitelerine vermiş olduğu görevlerden birini biz alacağız. Yapay zekâ dışında farklı alanları da biliyorum, üniversitemizde çok ciddi bir potansiyel var” dedi.

Açılış konuşmasının ardından İlişkiler Geliştirici Mühendisi Deniz Can Ilgın programa interaktif bir oyun ile başladı. Ilgın tarafından yönetilen oyuna Prof. Dr. Akın da dâhil oldu, kazanan öğrenciye kupon kodu hediye edildi.

Konuşmalarında kariyer fırsatları ve AR-GE merkezleri hakkında bilgiler veren İletişim ve Pazarlama müdürü Merve Kuzu, “Türkiye’de 20’den fazla üniversitede 5G ve yapay zekâ gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösteriyoruz. Sertifikalı elçilerimiz aracılığı ile bu faaliyetlerin devamlılığı memnuniyet verici” ifadelerini kullandı.

Engineering Manager Doğan Burak Ziyanak, Huawei Fırat Üniversitesi elçisi Hande Karaca’ya sertifikasını takdim etti. Etkinlikte aynı zamanda 5G Product Manager Umay Ezgi Kadan, Senior Engineer Ali Buğra Kanburoğlu, Product Manager Efe Akgün ve Developer Relations Engineer İrem Bayrak sunumlarını gerçekleştirdi. Öğrencilerin sorularını yöneltmesinin ardından 3 adet kablosuz kulaklık çekilişinin gerçekleştirilmesi ile program sona erdi.