FÜ öğrencileri tarafından Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğüne gezi düzenlendi

Fırat Üniversitesi İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi Coğrafya Bölümü programı öğrencileri Meteoroloji ve Klimatoloji I derslerinin uygulaması kapsamında Elazığ Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünü ziyaret ettiler.

Elazığ Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünde öğrencilere dersin hocası Dr. Ahmet Toprak ve Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından; sıcaklık, yağış, rüzgâr, buharlaşma, nem, güneşlenme süresi gibi iklim elemanlarının ölçümleri hakkında bilgi verilmiş olup; saatlik ve günlük olarak ölçüm alan istasyonda verilerin müdürlük binasında nasıl işlendiği ve Meteoroloji Genel Müdürlüğünde nasıl kayda geçirildiği aktarıldı.

Gezi kapsamında öğrenciler, Klimatoloji ve Meteoroloji-I dersinde anlatılan iklimsel ve meteorolojik elemanların nasıl ölçüldüğünü ve değerlendirildiğini öğrendiler. Aynı zamanda meteoroloji istasyonlarının nasıl çalıştığını yerinde görerek inceleme imkânı buldular.