FÜ öğrencilerinin katılımı ile “Motive Sohbet” etkinliği gerçekleştirildi

0
226

Haber ve Fotoğraf: Emre Alperen Borazan

Fırat Üniversitesi’nin çeşitli bölümlerinden seçilen 10 öğrencinin katılımı ile motive sohbet etkinliği gerçekleştirildi. Bilgisayar Mühendisliği son sınıf öğrencisi Ömer Can Sümerli moderatörlüğünde, FÜ öğrenci topluluğunun destekleri ile gerçekleştirilen etkinlikte üniversite ve gelişim alanında çeşitli konular ele alındı.

Kültürhane Kitabevin’de yapılan etkinlikte konuşan Sümerli, üniversite okurken sosyokültürel gelişimin yanı sıra teknik bilginin gelişiminin de önemli olduğundan bahsetti. Sümerli aynı zamanda kişisel gelişim ve motivasyon konularının yanı sıra değişim döngüsü için atılması gereken somut adımlar hakkında bilgiler verdi. Öğren – uygula – geliş- değiş adımlarını Alman Filozof Nietzsche’nin “Derisini değiştirmeyen yılan ölmeye mahkumdur. Bu durum fikirlerini değiştirmeyen zihinler içinde geçerlidir” sözü üzerinden örnekler ile açıkladı.

Hayatları oku, hayatı gez, hayatını yaz

Katılımcılara da söz hakkı verilmesi ile son bulan etkinlikte ana tema; kitapları başkalarının yaşamlarını anlattığı inancı ile okumak; farklı şehirlerin kültürlerine ve sokaklarına karışmak; düşünceleri şiir, deneme veya herhangi bir şekilde kâğıda aktarmak olarak belirlendi.