Sosyal medyadaki paylaşımlarla çocukları sanata teşvik ediyor

0
167

Haber/Fotoğraf: Zeynep Sancar

Resim öğretmeni Zehra Güler, yaptığı sanatsal ve eğlenceli resimleri sosyal medya hesabından birçok sanatsever ve öğrenci ile paylaşıyor.

Resim öğretmeni Zehra Güler, 1992’de Gazi Üniversitesinden mezun olmuş. Mesleğine gönül veren Güler, “Öğretmenliği bir meslek olarak değil, yaşantımın bir parçası olarak görüyorum. Hayatımın küçük bir zaman dilimi dışında neredeyse tamamı okullarda geçti. Her eğitim öğretim yılı başında hâlâ okula yeni başlıyormuşum gibi heyecan duyuyorum. Sanırım beni ayakta tutan ve enerjimi yenileyen bu heyecan” sözleriyle işini severek yapmanın önemini vurguladı.

Mesleğe dair sorduğumuz sorulara dahi büyük bir şevkle yanıt veren Güler, öğrencileriyle de çok güzel bir bağ kurmuş: “Öğrencilerimle aramda çift taraflı bir bağ var. Onları çoğunlukla çocuğum gibi görüyorum, onlar adına çok kaygılanıyorum. Çocuğum gibi görmediğim zamanlarda arkadaşlarım gibiler. Bazen dertleştiğim, bazen paylaştığım, çoğunlukla birlikte eğlendiğim arkadaşlarım gibi.”

“Sosyal medya bana ayrı bir sorumluluk yüklüyor”

Güler, sosyal medya hesabından birçok insanla etkileşeme geçiyor. Gönderilen mesajlardan anladığı kadarıyla özellikle ebeveynler çocuklarını Güler’i takip etme konusunda tavsiyelerde bulunuyor:

“Güzel ve motivasyon arttıracak harika mesajlar atıyorlar, bu da daha yararlı ve yaratıcı içerik üretmeme sebep oluyor. Bu yıl ilk kez dersine girdiğim öğrencilerim, videolarımı izleyip ‘keşke benim öğretmenim olsa’ demiş. Derse girip konuşmaya başladığımda alkışladılar. Çok mutlu oldular. Ben de çok duygulandım. Bunun dışında sokakta ya da markette sesimden tanıyanlar oluyor, tanışıyoruz, konuşuyoruz. Bu yüzden sosyal medyada paylaştığım videolar bana ayrı bir sorumluluk yüklüyor.

Hayran olduğum çok sanatçı var. Fakat özelllikle Van Gogh’a ayrı bir ilgim var. Çamur ya da nokta… Bunlar zihnimizde nasıl imgelem yaratıyorsa öyle yaratıcı hale gelebilir. Tüm mesele budur.”