FÜ Rektörü Prof. Dr. Göktaş’tan 10 Kasım Atatürk’ü Anma mesajı

0
113

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin “84’üncü yıl dönümü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rektör Prof. Dr. Göktaş mesajında şunları ifade etti:

“Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 84’üncü yıl dönümünde sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz.

Atatürk, ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ sözleriyle, aziz bildiği milletine armağan ettiği Türkiye Cumhuriyeti’nin kalkındırılmasını, her bakımdan çok güçlü hale getirilmesini ve böylelikle geleceğe daha emin adımlarla taşınmasını vasiyet etmiştir.

Bir ulusun kaderine yön veren ve adeta tarihin akışını değiştiren Aziz Atatürk ve silah arkadaşlarının bu topraklarda verilen amansız mücadele ile temellerini attığı Cumhuriyetimiz, genç nesillerle kuşaktan kuşağa taşınarak ebediyete kadar korunacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete irtihalinin 84’üncü yıl dönümünde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.”

Kaynak: FÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü