İletişim Fakültesinde “Sürdürülebilirlik Atölyesi” açıldı

0
80

Haber ve Fotoğraf: Behice Yücel

Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kenan Demirci koordinatörlüğünde hazırlanan TÜBİTAK 1001 ÇABA projesi kapsamında, İletişim Fakültesinde “Sürdürülebilirlik Atölyesi” açılışı gerçekleştirildi.

FÜ İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kenan Demirci’nin TÜBİTAK destekli “123K696 Sürdürülebilir Çevresel Davranışın Geliştirilmesinde Sürdürülebilirlik İletişiminin Rolünün Arttırılması Kapsamında Üniversite Öğrencilerine Yönelik Örnek Bir Topluluk Temsili Sosyal Pazarlama Modeli Geliştirilmesi” adlı projesi çerçevesinde, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü katında Sürdürülebilirlik Atölyesi’nin açılışı akademisyen ve öğrencilerin yoğun katılımıyla yapıldı.

Atölyenin açılışına; İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nural İmik Tanyıldızı, Dekan Yard.  Prof. Dr. Adem Doğan, Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Süleyman İlaslan’ın yanı sıra proje bursiyerlerinden Arş. Gör. Gülsemin Ünal, İletişim Bilimleri Anabilim Dalı Yüksek Lisans öğrencisi Şevval Özlü ile atölyede görev alacak öğrenciler katıldı.

Atölye Koordinatörü Prof. Dr. Kenan Demirci, açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Sürdürülebilir çevresel davranışın geliştirilmesi kapsamında hazırladığımız bu projeyi açtık. Ankara Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi ve Fırat Üniversitesinin bir arada geliştirdiği bir proje olan TUBİTAK 1001 ÇAPA, pozitif çevresel davranışı teşvik etmeyi amaçlamaktadır.”

Prof. Dr. Demirci, projenin amacının kişiler arası iletişim ağlarından yararlanarak ve çeşitli sosyal faaliyetler düzenleyerek, çevresel davranışlarda olumlu değişiklikler yaratmak olduğunu söyledi. Konuşmasında Elazığ’da farkındalık yaratmanın önemine de değinen Prof. Dr. Demirci, “Yaşadığımız yer olan Elazığ’da da çevresel davranış konusunda olumlu katkılar sunabileceğimize inanıyoruz. Bu kapsamda Fırat Üniversitesinin önemli bir rolü olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nural İmik Tanyıldızı ise Sürdürülebilirlik Atölyesi’nin İletişim Fakültesine hayırlı olmasını diledi ve atölye ekibini tebrik ederek, çalışmalarında başarılar temennisinde bulundu.

Sürdürülebilirlik Atölyesi, katılımcılar ve öğrenciler arasında büyük bir heyecan yaratırken; proje kapsamında atölyede yapılacak etkinliklerle, çevresel farkındalığın artırılması ve sürdürülebilir yaşam alışkanlıklarının kazandırılması hedefleniyor.