Kahramanmaraş’ın doğal mirası: Yeşilgöz

0
1146

Haber: Revşan Sağlam

Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesi Tekir Mahallesi’nde bulunan Yeşilgöz Mesire Alanı, yerel halkın ve turistlerin vazgeçilmez uğrak noktası haline geldi.

Kahramanmaraş’ın şehir merkezine 60 kilometre uzaktaki Tekir Mahallesi’nde bulunan Yeşilgöz, dört mevsim ziyaretçilerine güzellikler sunuyor. Yeşilgöz’ü uğrak bir yer yapan temel özelliği suyunun rengi ve doğasının güzelliği. 20 metre derinliğindeki obruktan çıkan su, Tekir deresiyle birleşiyor. Yerel halk dere kenarında oluşturulan mesire alanına yoğun ilgi gösteriyor.

Ziyaretçiler tarafından merak edilen ve birçok araştırmaya rağmen bilimsel bir açıklaması olmayan diğer bir hususta suyun eşsiz rengi. Kimileri rengini derinliğine kimileri çevresindeki ağaçlara kimileri ise güneş ışığının suya düşüş açısına bağlasa da bilimsel bir açıklama bulunamadığından bu durum hâlâ gizemini koruyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen dalışlar sonrasında konuşan yetkili, Yeşilgöz’ün derinliğinin yaklaşık 45,5 metre olabileceğini belirtti. Ayrıca dalış ekibinin bulanıklaşma sorunuyla karşılaşmadığını ve Yeşilgöz’ün ilerleyen yıllarda dalış turizmine açılabileceğini söyledi.