Liseler arası kick boks müsabakalarında genç sporcular kıyasıya yarıştı

0
286

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün düzenlediği ‘Liseler Arası Kick Boks Müsabakaları’ Elazığ Yakup Kılıç Spor Salonunda gerçekleştirildi. Düzenlenen müsabakalara; Kick Boks Milli Takım Antrenörü Abdullah Alan, okul müdürleri, sporcu antrenörleri ve veliler ile öğrenciler katıldı. Elazığ’da ikinci kez yapılan kick boks maçına ilgi yoğundu. A ve B grubu olarak ayrılan liseler arası müsabakalara erkek ve kız grupları olmak üzere 97 kişi katıldı.

Yakup Kılıç Spor Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte 97 sporcu 3 rauntluk maçlarda; Light Contact (Kontrollü Teknik) ve Point Fight (Teknik ve Hız) branşlarında saatlerce ter döktü. Çocuklarının bu  heyecanlı günlerinde onları yalnız bırakmayan veliler, tribünde onların ringe çıkma heyecanını paylaştılar. Kick boks müsabakalarına vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Müsabakalar sonunda dereceye giren sporculara katılım belgeleri, başarı belgeleri ve madalyaları Mili Takım Antrenörü Abdullah Alan, okul müdürleri ve yarışmaya katılan sporcuların antrenörleri tarafından verildi. Aynı zamanda bu müsabakaların en büyük ödülü ise minimum dört kuşak alarak şampiyon olmuş genç sporcuların antrenörleriyle birlikte Türkiye Şampiyonasına gitmek için hak kazanmaları oldu.

Müsabakalar sonunda Milli Takım Antrenörü Abdullah Alan ile kısa bir söyleşi gerçekleştirerek müsabakalarla ilgili bilgi aldık.

Milli Takım Antrenörü Abdullah Alan’ın konuşmasından başlıklar:

“Kick Boks Milli Takım Antrenörü ve aynı zamanda Elazığ İl Temsilcisiyim. 30-31 Aralık 2019 tarihlerinde düzenlenen ‘Liseler Arası Gençler Türkiye Şampiyonası’nı tamamladık. Bu maçlarda şampiyon olan gençlerimizi ‘Türkiye Şampiyonası’na götüreceğiz. Şampiyon olan gençlerimiz Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da ayrıca ödüllendirilecek.”

“Meslektaşlarımla gurur duyuyorum”

“Ben, burada tüm meslektaşlarımla, bu çocuklarla ilgilenen herkesle gurur duydum. Milli Eğitim Müdürlüğümüz, okul idarecilerimiz, antrenörlerimiz gençlerimizi güzel bir şekilde sahiplenmiş durumda. AAtrenörlerimiz sayesinde Elazığ’da ikinci seçme olmasına rağmen 97 sporcu ile yarışmaya katıldık. Ümit ediyoruz ki bu sayı 2 sene sonra 200 kişiyi aşacak. Ancak buradaki hiçbir gencin tek başına, kimsenin yardımı olmadan kendini geliştirebileceğini düşünmüyorum. Bu gençlerin hem maddi hem manevi anlamda bizim gibi hocalara, hayırsever vatandaşlara ihtiyaçları var. Biz kesinlikle sporcularımıza sponsor olmaları taraftarıyız.”

“Kick Boks sporuyla ilgilenen genç sporcuların arasında oldukça başarılı gençler var. Bu gençlerin arasında ciddi anlamda çok başarılı sporcular var. Eğer maddi-manevi destek olunursa sporcularımızın daha iyi çalışıp Elazığ adına çok iyi yerlere geleceklerini düşünüyorum. Paralı olduğu için maçlara katılamayan başarılı sporcularımız var. Maddi imkanları olmayan sporcu arkadaşlarımız desteklenmelidir.”

Haber/Fotoğraf: Şahnaz Yiğit