Polonyalı Erasmus öğrencisi sertifikasını aldı

0
475

Erasmus staj hareketliliği kapsamında, Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünde staj eğitim sürecini başarılı bir şekilde tamamlayan Polonya John Paul II Pontifical Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Gazetecilik ve Kitle İletişim Enstitüsü yüksek lisans öğrencisi Katarzyna Radwańska’ya, F.Ü. Dış İlişkiler Biriminde düzenlenen törenle sertifikası verildi.

Törene, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Hasar, Dış İlişkiler Birim Koordinatörü Doç. Dr. İzzet Taşar, Dış İlişkiler Birim Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Habip Şahin, İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Erasmus Koordinatör Yardımcısı Arş. Gör. Erhan Kılıç, diğer bölümlerin Erasmus koordinatörleri, Erasmus ofisi sorumluları ve Erasmus öğrencileri katıldı.

Toplantıda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Hasar, Fırat Üniversitesi olarak yabancı öğrenci alımına önem verdiklerini belirterek, Avrupa’nın birçok ülkesinden Erasmus öğrencilerinin, eğitim-öğretim görmek amacıyla Fırat Üniversitesine geldiğini söyledi. Prof. Dr. Hasar, Elazığ’a gelen Erasmus öğrencilerine üniversite olarak hem maddi hem de manevi açıdan destek olduklarını ifade etti. Prof. Dr. Hasar, Katarzyna Radwańska’yı, Fırat Üniversitesinde ağırladıkları için çok mutlu olduklarını belirtip teşekkür ederek kendisine Fırat Üniversitesi hatırası olarak hediye verdi.

Katarzyna Radwańska’ya sertifikası ise İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Erasmus Koordinatör Yardımcısı Arş. Gör. Erhan Kılıç tarafından verildi. Arş. Gör. Kılıç, Radwańska için eğitim sürecinin oldukça verimli geçtiğini dile getirerek, başarılı stajyer öğrencisine Fırat Üniversitesini tercih ettiği için İletişim Fakültesi adına teşekkürlerini iletti.

Prof. Dr. A. Fulya Şen’e Polonyalı Erasmus öğrencisi ziyareti

Erasmus staj hareketliliği kapsamında, Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesinde dört ay süreyle staj yapan Polonyalı Erasmus öğrencisi Katarzyna Radwańska, stajını tamamladıktan sonra İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. A. Fulya Şen’i ziyaret etti.

Polonya’nın John Paul II Pontifical Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Gazetecilik ve Kitle İletişim Enstitüsü yüksek lisans öğrencisi Katarzyna Radwańska, Erasmus staj hareketliliği kapsamında geldiği Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümündeki staj eğitimini tamamladı. Radwańska’ya, Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. A. Fulya Şen’e yaptığı veda ziyaretinde İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Erasmus Koordinatör Yardımcısı Arş. Gör. Erhan Kılıç da eşlik etti.

Prof. Dr. A. Fulya Şen, Katarzyna Radwańska’ya Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesini tercih ettiği ve staj süresince yaptığı çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Prof. Dr. Şen, Radwańska’nın staj süresince fakültede yüksek lisans ve lisans derslerine katılarak sunumlar yaptığını, ayrıca fakültenin uygulama birimi olan Fırat Haber Gazetesi’nin tasarım çalışmalarına da katkıda bulunduğuna değinerek; Erasmus hareketliliği konusunda şunları söyledi: “Erasmus öğrenim ve staj hareketliliği öğrencilerin uluslararası bir öğrenim deneyim kazanması ve farklı kültürleri tanıması için çok önemli bir fırsat… Hem yurt dışına giden hem de yurt dışından üniversitemize gelen öğrenciler bu kültürlerarası iletişime ve uluslararasılaşma sürecine katkı sağlamış oluyor. Ayrıca, bu tür öğrenci değişim programları öğrencilerimizin yabancı dillerini geliştirmeleri, farklı dünyaları görmeleri ve yeni bilgiler edinmeleri için çok yararlı oluyor. Bu bağlamda, öğrencilerimizin Erasmus programlarına daha fazla ilgi göstermelerini ve biraz daha cesaretli olmalarını istiyoruz. Ayrıca, Dış İlişkiler Birimi bu süreci çok iyi yönetiyor, ikili anlaşmalar ağını genişletiyor ve öğrencilere gerekli bilgi desteğini sağlıyor. Biz de İletişim Fakültesi olarak öğrencilerimizin Erasmus öğrenim ve staj hareketiliği programlarına daha etkin katılması için gerekli bilgilendirmeleri yapmaya ve onları bu konuda desteklemeye devam edeceğiz.”

Ziyarette konuşan Katarzyna Radwańska ise Prof. Dr. A. Fulya Şen’e İletişim Fakültesinde verimli bir staj ortamı yarattığı ve hem lisans hem de yüksek lisans derslerine katılım olanağı sağladığı için teşekkür etti. Radwańska, İletişim Fakültesindeki stajının akademik boyutlarının yanı sıra uygulama açısından da çok verimli olduğunu ve ilk adımdan itibaren kendini ailenin bir üyesi gibi hissettiğini ifade etti.

Radwańska, Fırat Üniversitesi ve Elazığ ile ilgili de şunları kaydetti: “Üniversitenin öğrenciler için gayet iyi dizayn edilmiş ve çok büyük bir kampüsü olması beni çok etkiledi. Kampüsün modern ve 24 saat açık olan bir kütüphanesi, açık ve kapalı spor alanları, yürüyüş yolları ve kantinleri gibi birçok sosyal alanı mevcut. Elazığ ve Fırat Üniversitesinde çok güzel anılar biriktirdim. Elazığ ve Fırat Üniversitesi her zaman kalbimde yer alacak.”

Son olarak Katarzyna Radwańska, Erasmus programına katılmak isteyen öğrencilere ise şu tavsiyelerde bulundu: “Erasmus sadece bir öğrenci değişimi programı değildir. Tamamen yeni bir dünya görebileceğiniz üçüncü gözünüzdür. Yeni üniversiteniz sizi asla sıkmaz, çünkü farklı olacaktır. Ardından kalbinizi yakalayan yeni insanlarla, yeni kültürlerle, yeni yerlerle, yeni mutfaklarla, yeni lezzetlerle ve yaşam tarzlarıyla tanışacaksınız. Herhangi bir kitapta okuyamayacağınız bir yaşam deneyiminiz olacak. Öyleyse iyi çalışın, belgelerinizi tamamlayın, dil testini geçin, Erasmus programına başvurun ve yeni hayatınızı tek bir valize sığdırın!”

Ziyaretin sonunda stajyer Radwańska, Dekan Vekili Prof. Dr. A. Fulya Şen’e çiçek takdim etti ve bir teşekkür mektubu sundu.