Rektör Prof. Dr. Demirdağ, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı

0
333

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış Yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Rektör Prof. Dr. Demirdağ mesajında; “Milli egemenliğimizin sembolü ve demokrasi tarihimizin en önemli kurumlarından olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 100’ncü yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını birlikte kutlamanın mutluluğunu  yaşıyoruz.

23 Nisan, milli birlik ve beraberliğin en güzel örneği olan Kurtuluş Savaşı sonrasında, millet iradesinin vücut bulduğu ve Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı gündür. 23 Nisan, Türk Milletinin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından birisidir. Türk ve Dünya çocuklarının kutladığı bu anlamlı günün, geleceğin teminatı olan çocuklar için mutluluğun, huzurun ve başarının yeni başlangıcı olmasını diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, Milli Mücadelede emeği geçenleri başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere saygı ve rahmetle anarken, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış Yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlarım” dedi.