Tarihi evde saklanan hikâyeler: Adana Sinema Müzesi

0
260

Haber ve Fotoğraf: Emre Alperen Borazan

Geçmişten günümüze farklı karelere ev sahipliği yapmış sinema tarihini gözler önüne seren ve ziyaretçilerine detaylı bilgiler veren Adana Sinema Müzesi’ni Fırat Haber okurları için gezdik.

Türkiye’nin sinema tarihini gözler önüne seren Adana Sinema Müzesi, bünyesinde efsaneleşmiş oyuncuların balmumu heykellerini, günümüzde de aktif olarak sevilerek izlenen Yeşilçam filmlerinden renkli kesitleri, oyunculara ait fotoğrafları, söyleşileri ve ödülleri barındırıyor.

Eski bir Adana evinde kurulan Müze 1940’lı yıllara dayanan eserler ve ikinci katında bulunan Sinema Kütüphanesi ile Adana’nın Seyhan İlçesinde Kayalıbağ Mahallesi’nde ziyaretçilerini bekliyor.

Müze içerisinde yer alan alanlar kategorilere ayrılarak belirli bir düzen içerisinde işlenmiş. Müze’de Nostalji Odası, Yılmaz Güney Odası ve Mehmet Baltacı Koleksiyonu Odası gibi önemli alanlar mevcut. Geriye kalan odalar ise şu şekilde; Gezi Odası, Yeni Kuşak Sanatçılar Odası, Adana Yapımcıları Odası, Altın Koza Odası ve Adana Sanatçıları odası.

Haftanın 7 günü saat 08.00-17.00 saatleri arasında çalışan müzenin giriş ücreti ise 3 TL olarak belirlenmiş.