“Toplu Hikâyeler” 17-18 Mayıs tarihlerinde Elazığ’da sahnelenecek

Haber: Emre Alperen Borazan

Elazığ Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde, 17-18 Mayıs tarihlerinde Donald Margulıes tarafından kaleme alınan, Murat Somay tarafından Türkçe çevirisi yapılan ve Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Toplu Hikâyeler” tiyatro oyunu gösterime girecek.

Yönetmen Jason Hale tarafından yönetilen oyun 2 perde süresince sahnede kalacak. Oyunda Ruth Steiner karakterini Sükun Işıtan, Lisa Morrison karakterini ise Elif Kaman canlandıracak.

Oyunun konusu ise şu şekilde: Yüksek lisans öğrencisi olan Lisa Morrison, edebiyat dünyasındaki idolü Ruth Steiner’den ders aldığı için oldukça heyecanlıdır. Uzun yıllar içerisinde Ruth’un asistanı ve bununla birlikte arkadaşı olan Lisa, diğer bir yandan ise Ruth’un destekleri ile yazarlık yeteneklerini geliştirmektedir. Bu süreç içerisinde Lisa’nın kariyerinde çiçekler açarken, boynuz kulağı geçer misaline dönen oyunda Ruth’un kariyeri solmaktadır. Usta ve öğrenci arasındaki ilişki, oluşan hırs, rekabet ve kaçınılmaz ihanetten sağ çıkabilecek mi?