30 metrekarede terzilik ve antikacılık bir arada

0
137

Haber ve Fotoğraf: Zeynep Sancar

Elazığ’da terzilik yapan Osman Şengür, antikaya olan düşkünlüğünü de dükkânına yansıtıyor. Şengür’ün dükkânı kumaşlar arasında yer alan antika parçalarıyla dikkat çekiyor.   

Elazığ’da yaşayan 74 yaşındaki Osman Şengür, 50 yıldır geçimini terzilik yaparak sağlıyor. Ayrıca on yıla yakındır hobi olarak toplamaya başladığı antika parçalarını da dükkânında sergiliyor.

Terziliğe hevesle başladığını belirten Usta Şengür, şu ifadelerle antikaya olan düşkünlüğünü aktarıyor:

“Küçüklükten beri terziliğe hevesim vardı. Çıraklıktan başladım, usta oldum. Askere gidip gelince kendi dükkânımı açtım. 50 senedir sipariş üzerine elbise dikiyorum. Çok çırak yetiştirdim ama şimdi tekim.

Eskiden beri antika koleksiyonu yapıyorum. İbrik, telefon, telsiz gibi antika eşya olarak ne bulduysam bir araya getirdim. Bazılarını evden bazılarını da arkadaşlarımdan aldım. Bu şekilde devam ediyorum. Antika eşyaları dükkânımda bulunan vitrinde sergiliyorum. Müşterilerim de beğeniyor. Bundan dolayı ben de gün geçtikçe çoğaltıyorum. On senedir bu eşyaları topluyorum. Şu an antika olarak; gaz lambası, lüks lambası, fener, deniz feneri, vazolar gibi birçok eşya bulunuyor.