FÜ öğretim üyelerinin hazırladığı projeler, TÜBİTAK’tan destek aldı

0
147

Fırat Üniversitesi öğretim üyelerinin hazırladığı iki ayrı TÜBİTAK projesi, destek almaya değer görüldü. 

TÜBİTAK 4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Projesi kapsamında Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fikriye Kırbağ Zengin’in yürütücüsü olduğu “Fen Bilgisi Öğretmenleri İklim Değişikliği, Biyoçeşitlilik ve Çevre Alanlarında Yenilikçi Öğretim Teknoloji Araçlarını Kullanarak Ders İçerikleri Hazırlıyor” projesi ve Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuzhan Özdemir’in yürütücüsü olduğu “Öğretim Süreçlerinin Zenginleştirilmesinde Etkileşimli İçeriklerin Tasarımı ve Kullanımı” projesi desteklenmeye layık görüldü.

Ayrıca TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Projesi kapsamında FÜ Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gonca Keçeci’nin yürütücüsü olduğu “Küçük Bilim İnsanları Elazığ Hazar Gölü Ekosistemini Keşfediyor II” projesinin de desteklendiği bildirildi.

FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, başarılı çalışmalarından dolayı projelerde görevli öğretim üyelerini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Araştırma Üniversitesi olan Fırat Üniversitesinin TÜBİTAK BİTO projeleri ile toplumsal katkı sunduğunu ve bu tür projelerin artarak devam edeceğini ifade etti

Kaynak: FÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü