Ziyaretçi tiyatro oyunu 14-15 Aralık’ta Elazığ’da sahnelenecek

0
359

Haber: Emre Alperen Borazan

Elazığ Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde 14-15 Aralık tarihlerinde Tuncer Cücenoğlu tarafından kaleme alınan, Antalya Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Ziyaretçi” tiyatro oyunu gösterime girecek.

Yönetmen İrada Gözelova tarafından yönetilen oyun 2 perdede 1 saat 40 dakika sahnede kalacak. Oyunda doktor rollerini İsmail Sabri Memiş ve Okan Kağnıcı paylaşırken, Azrail rolünde Ferdi Dalkılıç, Anne rolünde Bahar Işık, Kadın rolünde Selge Ezgi Memiş, Adam rolünde ise Durmuş benli sahnede yerini alıyor.

Oyun ismini duymaya alışkın olduğumuz ölüm meleği olarak bilinen Azrail’in pıhtılaşma sorunu nedeni ile komada yatan Adam’ın ruhunu alıp götürerek baş melekliğe yükselmek istemesi ile başlıyor. İşlerin eskisi kadar kolay olmadığı günümüzde Azrail’in insan hakları yasası gereği Adam’ın yakınlarından izin alması gerekmektedir.

Işık ve seslerin kullanımlarının oldukça başarılı olduğu oyunda, genel anlamda yaşam ve ölüm arasında geçen süreçte en önemli değerlerimiz bir kara komedi çerçevesinde işleniyor.