İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma filmleri gösterimleri başlıyor

0
248

İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma filmleri, 1-13 Temmuz 2021 tarihleri arasında açık hava ve çevrim içi gösterimlerle sinemaseverler ile buluşuyor. İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle düzenlenen etkinlikte yapımı 2020-2021 sezonunda tamamlanan 13 film yer alıyor.

Ulusal Yarışma, film ekiplerinin katılımıyla Maximum Uniq Açıkhava sahnesinde gerçekleşecek. Ulusal Yarışma’da 7 film, festivalin çevrim içi gösterim platformu filmonline.iksv.org üzerinde erişime açılacak ve Türkiye’nin her yerinden izlenebilecek. 14 Temmuz Çarşamba akşamı düzenlenecek ödül töreniyle kazananlar belli olacak.

Toplam 9 dalda ödül verilecek

Ulusal Yarışma Jürisi “En İyi Film”, “En İyi Yönetmen”, “Jüri Özel Ödülü”, “En İyi Kadın Oyuncu”, “En İyi Erkek Oyuncu”, “En İyi Senaryo”, “En İyi Görüntü Yönetmeni”, “En İyi Kurgu” ve “En İyi Özgün Müzik” olmak üzere toplam 9 dalda ödül verecek.

Ulusal Yarışma Jürisi bu yıl yönetmen Tolga Karaçelik başkanlığında toplanıyor. Diğer jüri üyeleri ise oyuncu Ece Dizdar, sanat yönetmeni ve yapım tasarımcısı Naz Erayda Kurdoğlu, yapımcı Nadir Öperli ve yazar Şebnem İşigüzel.

“En İyi Film” ödülü 2 yüz bin TL alırken, Onat Kutlar anısına verilecek “Jüri Özel Ödülünü” kazanan filmin yapımcısına İKSV tarafından 50 bin TL verilecek. “En İyi Yönetmen” kategorisinde ödül kazanana da Anadolu Efes tarafından 50 bin TL verilecek. “En İyi Kadın” ve “En İyi Erkek Oyuncu” 10 biner TL ile ödüllendirilecek. Haziran ayı başında yaşamını yitiren Hasan Saltık anısına verilecek “En İyi Özgün Müzik Ödülü”  LU Records tarafından 5 bin TL ile mükâfatlandırılırken, “En İyi Senaryo Ödülü” ise Alamet Holistic tarafından 10 bin TL para ödülü ile desteklenecek.

Kaynak: https://www.iksv.org/tr