KOSGEB’den Fırat Üniversitesine ziyaret

0
159

KOSGEB Müdürü Şaban Yaşa, Fırat Üniversitesi Dijital Dönüşüm Ofisini ziyaret etti. Yaşa, 2020 yılında faaliyetlerine başlayan Fırat Üniversitesi Dijital Dönüşüm Yazılım Ofisine gerçekleştirdiği ziyarette, Üniversitenin Dijital Dönüşüm Master Planı ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Gerçekleşen ziyaret kapsamında KOSGEB Müdürü Şaban Yaşa’yı Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofisi (DDYO) kurucusu ve Rektör Danışmanı  Doç. Dr. Mustafa Ulaş ve DDYO Ekibi karşıladı. Doç. Dr. Ulaş, ofisin faaliyetleri, yazılım geliştirme metodolojisi ve yapılan çalışmalar  hakkında KOSGEB Müdürü Yaşa’ya detaylı bilgiler aktardı.

Doç. Dr. Ulaş: “Yeni projelere imza atacağız”

Üniversiteler arasında kurulmuş olan ilk Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofislerinden biri olduklarını dile getiren Doç. Dr. Ulaş, dijital dönüşüm hamlesiyle hızlı çözümler üretebilen, yenilikçi ve çok yönlü organizasyonel yönetim şeklini benimsediklerini belirtti. Öte yandan, Fırat Üniversitesinin kurumsal rekabet gücü artırılarak yeni projelere imza atacaklarını da dile getirdi. Ayrıca Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofisinin sadece Fırat Üniversitesinin değil ülkenin kalkınmasında da rol alabilmesi adına çalışmaların yapıldığını, yazılım alanında en fazla insan kaynağı yetiştiren üniversitelerden biri olan Fırat Üniversitesinin farkındalık yaratacak potansiyelde olduğunu belirtti. Fırat Üniversitesi DDYO’nun bölgenin yazılım hızlandırıcısı olmayı hedeflediğini dile getirdi.

Doç. Dr. Ulaş, FÜ DDYO’da geliştirilen yazılımların tamamının açık kaynak olarak geliştirildiğini, kaynak kodlarının ve tüm ticari lisanslarının FÜ’ye ait olduğunu belirterek, çeşitli üniversitelerin hizmetine nihai ürün olarak bu yazılımların sunulduğunu bildirdi.

KOSGEB Müdürü Şaban Yaşa ise başarılı çalışmalarından dolayı Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofisi’nin tüm ekibini tebrik ederek, başarılar diledi. Yaşa, Fırat Üniversitesinin kendi yazılımlarını kendi kaynakları ile üretebiliyor olmasının sevindirici bir gelişme olduğunu ifade etti ve yazılımların lisanslı ürüne dönüşmesi ve bunların üniversitenin kendi yetiştirdiği öğrencilerin katkısı ile yapılıyor olmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi. Yaşa son olarak, proje üretmek isteyen öğretim üyelerine her noktada yardımcı olabileceklerini sözlerine ekledi.

Devam eden yazılım projeleri

Video Konferans

Enstitülerin Dijitalleştirilmesi

Canlı Destek

Labsis

E-Randevu

Akademik Arama

Akademik Teşvik

Fırat Api

Merkezi Duyuru Sistemi

Tamamlanan yazılım projeleri

Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofisi’nde 15 ay içerisinde en az kamu kaynağı kullanılarak gerçekleştirilen yazılımlar;

Biten projeler

FIRAT CMS  www.firat.edu.tr

FINT fint.firat.edu.tr

KALİTE bidr.firat.edu.tr

LMS debsis.firat.edu.tr

CANLI canliders.firat.edu.tr

SubWeb sub.firat.edu.tr

ATAMA atanma.firat.edu.tr

TAKVIM takvim.firat.edu.tr

15 TEMMUZ DİJİTAL PUL

15temmuz.firat.edu.tr

ADAY ÖĞRENCİ aday.firat.edu.tr

KAMPÜS kampus.firat.edu.tr

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ alparslan.edu.tr

DİJİTAL ALMANAK  dijitalalmanak.firat.edu.tr

DİJİTAL FIRAT  dijital.firat.edu.tr

29 EKİM DİJİTAL PUL 29ekim.firat.edu.tr

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BİRİM WEB SAYFALARI sub.alparslan.edu.tr

GÜNEYDOĞU KARİYER FUARI gudkaf.com

BAYBURT ÜNİVERSİTESİ WEB SAYFASI TASARIMI

BAYBURT ÜNİVERSİTESİ BİRİM WEB SAYFALARI TASARIMI

MEZUN MODÜLÜ (BİRİM SAYFALARI İLE ENTEGRE)

Kaynak: F.Ü. Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü