Avrupa’nın en büyük “gaming house” projesi Türkiye’de gerçekleştirildi

0
412

Haber: Halis Eren Demir

Elektronik spor dünyasında Türkiye’yi farklı oyun kategorilerinde başarılı bir şekilde temsil eden Futbolist, gelecekte takım başarılarının artmasına sebep olabilecek büyük bir projeye daha imza attı. Futbolist’in gaming house’u Futhouse resmî olarak açıldı.

Yetenekli oyuncu kadrosu

Toplamda 10 farklı branştan 58 profesyonel oyuncuyu bünyesinde barındıran Futbolist, Türk oyun dünyasına çok konuşulacak bir yeniliğe imza attı. 25 Mart’ta açılan tesiste 5 takım aynı anda şampiyonluk hedefledikleri maçlara hazırlanabilecek. Bu yenilikle uluslararası arenada dünya şampiyonluğu hedefleyen Futbolist, FUTHOUSE’u faaliyete açarak Türk e-spor camiasının gelişimi için önemli bir adım atmış oldu.

Avrupa’nın en büyük “gaming house” projesi

Batı ve doğu ülkelerindeki tasarımlardan örnek alınarak yapılan FUTHOUSE, toplamda bin 230 metrekarelik yaşam ve çalışma alanıyla Avrupa’nın en büyük “gaming house” projesi oldu. Oyuncular, koçlar ve gelecek misafirler için toplamda 7 ayrı yatak odası ve bir ortak alanda 23 kişinin konaklayabileceği çeşitli imkânlara sahip olan villada, 5 farklı takım aynı anda maçlara hazırlanabilirken, rakip takımlarda turnuva süreçlerinde FUTHOUSE takım kaptanı onayı dâhilinde bu tesiste konaklayabilecekler.

E-sporcu dostu yenilikler

E-sporun ve e-sporcuların gelecekte daha iyi işler yapabilmeleri için tasarlanan FUTHOUSE’da oyuncuların maçlara hazırlanabildikleri odaların yanında ayrıca bir de koç/analiz odası bulunuyor. E-spor odasından analiz odasına bağlı olan sistem sayesinde, takım koçları maçları anlık olarak takip edebiliyorlar. FUTHOUSE aynı zamanda içerisinde bulunan herkesin kullanabildiği eğlence alanlarına ve bir performans katına da sahip. Eğlence alanlarında langırt, basketbol, oyun konsolu alanı, F1 simülatörü, tilt/pinball ve birde kütüphane e-sporcular için yapıldı.

Bahsi geçen villada Futbolist’in 22 farklı şehirde düzenlen turnuvalardan kazandığı kupaları dahi sergiledikleri bir müze de mevcut. İçerisinde 3 profesyonel yayın odası ve 9 yayın altyapısı mevcut oda bulunan FUTHOUSE’da yayıncılar, aynı anda 12 farklı odada yayın açabilme imkânına sahip. Hatta makyaj, reji odaları, podcast stüdyosu, talkshow alanı, canlı turnuva sunum stüdyosu ve yayın odaları da bulunuyor.