Doğu Ekspresi seferleri başlıyor

0
321

Haber: Emre Alperen Borazan

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 2020 Mart ayından itibaren seferlerine ara veren Doğu Ekspres hattının molası bitiyor. Doğu Ekspresi uzun molasının ardından, Ankara’dan 15 Aralık Çarşamba, Kars’tan ise 17 Aralık Cuma günü hareket edecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile TCDD Taşımacılık koordinesi ile hayata geçirilen Doğu Ekspresi, Ankara – Kars / Kars – Ankara arasında hizmet veriyor. Trenin güzergâhı üzerinde bulunan doğal güzellikler nedeniyle, gezginler ve fotoğraf sanatçıları tarafından oldukça yoğun talep görüyor. Ekspresin en yoğun olduğu dönem ise yaz sezonu. Ekspresi kış aylarında genellikle fotoğraf sanatçıları, dağcı guruplar, üniversite öğrencileri, yürüyüş grupları, öğretmenler gibi farklı meslek mensupları tercih ediyor.

Dünyanın en güzel demiryolu rotası unvanına sahip Doğu Ekspresi’nin, seyahat süresince durakladığı 10 rotası bulunuyor ve güzergâh manzarası ile yolcuları büyülüyor. Tren Ankara’dan hareket ederek, Irmak, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum istasyonlarından geçerek geziler için duraklamalar dâhil Kars’a 24 saatte ulaşıyor. Doğu Ekspresi içerisinde yer alan yemekli vagonlar ise 4’er kişilik masalardan oluşuyor. Tren içerisinde yer alan yemekli vagonların içerisinde yolculuk boyunca tüketebileceğiniz kahvaltı, çorba, sıcak yiyecekler, soğuk sandviçler, sıcak ve soğuk içecekler yer alıyor. Restoran 7/24 yolcuların hizmetine açık olarak tutuluyor.