Doğunun yükselen değeri: Tunceli, Munzur Vadisi Milli Parkı ve Munzur Gözeleri

0
745

Haber ve fotoğraf: Ayşegül Altunoluk

Doğal güzellikleriyle dikkatleri üzerine çeken Tunceli, halk tarafından kutsal kabul edilen Munzur Gözeleri ile son yıllarda dünyanın her yerinden turistleri ağırlıyor.

Tunceli şehir merkezine 80 km uzaklıkta olan Munzur Gözeleri, doğal güzelliğiyle son yıllarda turistlerin ilgi odağı haline geldi. Her gün onlarca ziyaretçiyi ağırlayan Tunceli sadece gözeleriyle değil; Milli Parkı, rafting ve diğer su sporları, kamp alanlarıyla da farklı gezi ve tatil alternatifleri sunuyor.

Pandemi döneminde şehir merkezlerinden uzaklaşılıp, kıyı ve kırsal kesimler tercih edilmeye başlanınca, ülkemizin bilinmeyen nice güzellikleri tekrar keşfedildi. Çevre iller tarafından doğal güzellikleri ile bilinen Tunceli, diğer doğaseverlerin de dikkatinden kaçmadı. Sadece Türkiye sınırlarından değil, dünyanın farklı ülkelerinden gelen ziyaretçilere de ev sahipliği yapan Tunceli, doğa tutkunlarının da gözdesi haline geldi.

Almanya ve Avusturya’dan dahi ziyaretçisi var

Nehir kenarına kurulu restoranları, doğa ile iç içe konaklama imkânları, doğal güzelliklerinin yanında farklı aktivite imkânlarıyla tatilcilerin uğrak yeri haline gelen Tunceli, dört mevsim güzellikleriyle göz dolduruyor. Şehrin içinde yer alan kutsal sayılan tarihi yer ve eserler de turistlerin uğrak yerlerinden.

Avusturya’nın Viyana şehrinden ziyarete gelen Songül Baş, “Böyle bir şehir asla beklemiyordum, doğal güzellikleriyle, misafirperver halkıyla Tunceli kesinlikle turizm merkezlerinden biri haline gelmeli ve muhakkak herkes ziyaret etmeli” şeklinde hayranlığını dile getirdi.

Almanya’nın Hamburg şehrinden  Munzur Gözeleri ve Tunceli’yi görmek için gelen Meryem   Koçoğlu ise “Yıllardır Türkiye’ye gelirim, ilk defa bir arkadaşımın tavsiyesiyle buraya geldim. Çok şaşkınım, hayran kaldım. Açıkçası böyle bir güzellik beklemiyordum, fırsat buldukça geleceğim, kış mevsimindeki halini de çok merak ediyorum” dedi.

Kayalıklardan çıkan suları ile birçok şelale ve göletleriyle Munzur Gözeleri, aynı zamanda Munzur Vadisi Milli Parkı’nı da çevreliyor. Konaklamak isteyenler için otel ve pansiyonlara ek olarak Milli Park içerisinde apartlar mevcut, isteyenler için çay kenarında kamp kurmak da mümkün. Doğa yürüyüşleri, dağ tırmanışları rafting yarışlarıyla dinlenmek ve doğa ile iç içe vakit geçirmek için de bulunmaz bir fırsat sunuyor. Aynı zamanda Tunceli son yıllarda R4 Rafting Şampiyonası’na da ev sahipliği yapıyor.

Yemyeşil doğası ve etrafını çevreleyen yüksek dağlarıyla el değmemiş bir güzellik olan bu şehir, misafirperver halkı ve zengin mutfağıyla ziyaretçilerini bekliyor.