FÜ İletişim Fakültesi öğrencileri, Anadolu Ajansı’nın “Uygulamalı Stüdyo Eğitimi”ne katıldı

0
223

Haber ve Fotoğraf: Selcan Çelik – Tuğçe Ataş

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Anadolu Ajansı (AA) iş birliği ile iletişim fakültesi öğrencilerinin yetiştirilmesi amacı ile 10 üniversiteden 100 öğrenciye “Uygulamalı Stüdyo Eğitimi” düzenlendi.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen eğitimin 2-3 Mayıs 2023 tarihleri arasında Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü’ndeki atölyelerde gerçekleştirilen etabına, Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri de katıldı.

Eğitime, Fırat Üniversitesi ve Gaziantep iletişim fakültelerinde öğrenimine devam eden 3. ve 4. sınıflardan olmak üzere toplam 20 öğrenci katılım sağladı.

Eğitim süresince katılımcılara; habercilik eğitimleri ve medya okuryazarlığı, foto muhabirliği, savaş muhabirliği, televizyon programcılığı, greenbox uygulamaları, reji eğitimi, görüntü yönetmenliği, ileri aydınlatma ve görüntü teknikleri, spikerlik ve diksiyon teknikleri konularında eğitimler verildi.

Program kapsamında iki gün boyunca çeşitli derslerden eğitim gören öğrenciler, stüdyodaki araç ve gereçlerle uygulama eğitimi de alma fırsatı buldu.

Öğrenciler 2 Mayıs tarihindeki eğitimden sonra, A. Cihangir İşbilir, Münevver Kaçak ve Talha Yavuz gibi AA Haber akademisi çalışanlarıyla birlikte yemekte bir araya gelirken, daha sonra ise Ankara Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nda düzenlenen Bogatay Köprülü‘nün piyano konserine katıldılar.

İki gün süren eğitim sonrası öğrencilere katılım belgesi ve eğitim sertifikası verilirken, eğitimden toplam 100 iletişim fakültesi öğrencisinin faydalanacağı belirtildi.