FÜ Rektörü Prof. Dr. Göktaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı

0
201

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, bir mesaj yayımlayarak 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı. 

Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Prof. Dr. Göktaş mesajında şunları kaydetti:

“Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan Kurtuluş Savaşı’nın aziz milletimiz ve şanlı ordumuzun destansı mücadelesi sayesinde zafere dönüştüğü Büyük Zafer’in 99’uncu yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşamaktayız. Türk milletinin egemenliğini kayıtsız şartsız tüm dünyaya haykırdığı ve mücadelesini nihai zaferle taçlandırdığı 30 Ağustos zaferi, şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ sözleriyle perçinleyerek, kahraman ordumuzla birlikte 30 Ağustos tarihinde muhteşem bir zafere imza atılmıştır. Türk Milleti haklı, onurlu mücadelesiyle, vatan sevgisinin büyüklüğünü tüm dünyaya kanıtlamış, bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol göstermiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle Aziz Milletimizin ve Şanlı Ordumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, bizlere bu büyük zaferi armağan eden başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, İstiklâl Savaşı kahramanlarını, vatanları uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, hayatta olan gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum.”


Kaynak: F.Ü. Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü