FÜ Sivil Havacılık Yüksekokulu bünyesinde Hava Trafik Kontrol Bölümü açıldı

0
594

Fırat Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu bünyesinde açılan Hava Trafik Kontrol Bölümünün tanıtımı yapıldı.

Harput Yerleşkesi’nde bulunan Sivil Havacılık Yüksekokulu toplantı salonunda gerçekleşen tanıtım toplantısına; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal Üstündağ, Prof. Dr. Soner Özgen, Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Genel Sekreter Prof. Dr. Osman Özcan, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Ali Ölçücü, Doç. Dr. Veysel Şahin ile Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Muhsin Tunay Gençoğlu katıldı.

Bölümle ilgili çeşitli bilgiler veren Sivil Havacılık Yüksekokulu Hava Trafik Kontrol Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Haluk Eren, hava trafik kontrolünün amacının; havaalanı ve civarında, hava sahalarında uçan uçakların uçuş emniyetinin sağlanması, hava trafik akışının düzenlenmesi ve toplam sistemin veriminin artırılması olduğunu belirterek, Hava Trafik Kontrol Bölümünün ulusal ve uluslararası standartlara uygun hava trafik kontrolörü adaylarını yetiştiren lisans düzeyinde eğitim veren bir bölüm olduğunu söyledi.

Hava Trafik Kontrol Bölümü’nün Türkiye’de kamu üniversiteleri içerisinde öğrenci alma imkânı olan ikinci üniversite olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Eren, bu bölümde yetiştirilecek kalifiye elemanların sadece Türkiye’de değil dünyanın dört bir yanında uluslararası alanlarda Fırat Üniversitesi’ni temsil edeceğinin altını çizdi.

Program tanıtımının ardından Sivil Havacılık Yüksekokulu’nun yüksek donanımlı laboratuvarları gezildi.

Kaynak: Rektörlük Basın Yayın ve Halkla İlişkiler