FÜ’de “Ombudsmanlık ve Türkiye’nin 2023 Hedefleri” konulu konferans düzenlendi

0
51

Kamu Denetçiliği Kurumu ve Üniversitemiz işbirliğinde “Ombudsmanlık ve Türkiye’nin 2023 Hedefleri” konu konferans düzenlendi.

FÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, Kamu Denetçisi Sadettin Kalkan, İl Müftüsü Selami Aydın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal Üstündağ, Prof. Dr. Soner Özgen, Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Genel Sekreter Prof. Dr. Sinan Akpınar, Üniversite Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İrfan Kaygusuz, Kurum ve Kuruluşların Müdürleri, FÜ yöneticileri, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Kamu Denetçiliği Kurumu tanıtım filminin gösterimi ile başlayan programda Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, açılış konuşması gerçekleştirdi.

Rektör Prof. Dr. Göktaş, Kamu Baş denetçisi Şeref Malkoç’u Elazığ’da ve Fırat Üniversitesinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Türkiye Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç, “Ombudsmanlık ve Türkiye’nin 2023 Hedefleri” konulu konferansta Kamu Denetçiliği Kurumunun amaç ve çalışmaları hakkında bilgi vererek, “Kamu Denetçiliği Kurumu, kamu ile halk arasında çıkan sorunları mahkemesiz olarak dostane bir şekilde, çözüm üreten, çözüm sağlayan, bir bakıma hakemlik veya arabuluculuk yapan bir kurumdur” dedi.

Kamu hizmetlerinin kalitesinin artırılmasının en önemli öncelikleri olduğunu ifade eden Malkoç, dünyada standartları belli olan iyi yönetim ilkelerini Türkiye’de geliştirmek ve yerleştirmek, hukukun üstünlüğünü temin etmek, insan haklarının kökleşmesini sağlamak, denetlenebilir, şeffaf ve insan odaklı bir idare oluşturmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Türkiye’nin 2023 hedeflerine de değinen Malkoç, “2023 hedefimizde en iyi 10 ülke arasına girmek var. İnanmak, başarmanın yarısıdır. Bizim belediyelerimiz, valiliğimiz, liselerimiz, üniversitelerimiz dünyanın en iyileri arasında yer alacak. Bütün sorunları zihinde halletmeliyiz ve inanıp, alın teri dökmeliyiz. İnşallah 2023 hedeflerine ulaşacağız ve Türkiye insan haklarında dünyanın en iyilerinden olacak” şeklinde konuştu.

Konferans sonunda Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş günün anısına Türkiye Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’a hediye takdim etti.

Kaynak: FÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü