Harput Kısa Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu

0
188

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sinema Genel Müdürlüğünün destekleriyle, Elazığ Valiliği tarafından ilk kez gerçekleştirilen Harput Kısa Film Festivali’nde kazananlar belli oldu. Geçtiğimiz Cumartesi akşamı gerçekleştirilen gala ve ödül töreniyle ödüller sahiplerini buldu.

Kısa film dalında Osman Sınav (Yapımcı-Yönetmen), Ahu Türkpençe (Oyuncu), Raşit Çelikezer (Yönetmen-Senarist), Mehmet Çepiç (Oyuncu), Natali Yeres (Sanat Yönetmeni), belgesel dalında ise Dr. Hakan Aytekin (Akademisyen-Belgesel Yönetmeni), Müjgan Taner (Belgesel Yönetmeni), Murat Tolga Şen (Sinema Yazarı), Dr. Musa Ak (Akademisyen-Belgesel Yönetmeni) ve Tülin Tezel (Belgesel Yönetmeni) gibi isimlerin jüri üyeliği yaptığı festivalde Yılmaz Gruda’ya “Yaşam Boyu Onur Ödülü” verildi.

Festival yönetmeni Kerim Abanoz, Harput Kısa Film Festivali’nin hem Türkiye sineması hem de Elazığ bölgesi için fayda sağlayacağını söylerken, festivalin danışmanlarından yapımcı-yönetmen Ertuğrul Karslıoğlu ise böylesine önemli festivallerin yerel ve ulusal çapta desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Karslıoğlu, festival sürecinde önemli bir film çalışmasına da adım atıldığının müjdesini verdi. Elazığ bölgesine özgü “Ahçik” türküsünden yola çıkılarak, Raşit Çelikezer’in yazdığı senaryonun usta yönetmen Osman Sınav tarafından filme alınacağını söyledi.

Festival, geçtiğimiz Cumartesi akşamı gerçekleşen gala ve ödül töreniyle son buldu. Ulusal Kısa Film Yarışması kategorisinde birincilik ödülünü Bir Nehir Kıyısında filmiyle M. Furkan Daşbilek alırken, Ulusal Belgesel Film Yarışması kategorisinde de birincilik ödülünü Goca Yörüğün Tohumları ile Mehmet Köprü aldı. Ulusal Deprem ve Afet Temalı Senaryo Yarışması kategorisinde ise birincilik Dehşetin Sesi ile Musa Çalışkan’ın oldu.

Festivalin Kazanan Filmleri

Ulusal Kısa Film Yarışması Birincilik Ödülü (7.500 TL)

“Bir Nehir Kıyısında” – M. Furkan Daşbilek

Ulusal Kısa Film Yarışması Jüri Özel Ödülü (5.000 TL)

“İklim Değişimi” – Yasemin Demirci

Ulusal Kısa Film Yarışması Mansiyon Ödülü

“Zemberek” – Recep Çavdar

Ulusal Belgesel Film Yarışması Birincilik Ödülü (7.500 TL)

“Goca Yörüğün Tohumları” – Mehmet Köprü

Ulusal Belgesel Film Yarışması Jüri Özel Ödülü (5.000 TL)

“Büyülü Fener Bekçileri” – Ferhat Zengin / Bahadır Kapır

Ulusal Belgesel Film Yarışması Mansiyon Ödülü

“Bulak” – Evrim İnci

Ulusal Deprem ve Afet Temalı Senaryo Yarışması Birincilik Ödülü (7.500 TL)

“Dehşetin Sesi” – Musa Çalışkan

Ulusal Deprem ve Afet Temalı Senaryo Yarışması Jüri Özel Ödülü (5.000 TL)

“Maide 32” – Ömer Bilal Aslan

Kaynak: Harput Film Festivali