İletişim Fakültesi öğrencilerinden bir sosyal sorumluluk projesi daha

0
471

Haber ve Fotoğraf: Emre Alperen Borazan 

Fırat Üniversitesi Harput yerleşkesinde bulunan İletişim Fakültesinde; Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanları tarafından, “Onlar Hayatın Öğretmenleri” konulu sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirildi.

Halkla İlişkiler ve Reklam Uygulamaları dersi kapsamında Fakülte amfisinde gerçekleştirilen projede Elazığ Gazi Huzurevinde kalan 74 yaşındaki emekli öğretmen Emine Beşe, hayat tecrübelerini gençler ile paylaştı.

Gençlerin geleceğe hazırlanırken kendisinden önce gelenlerin hayat tecrübelerinden faydalanmalarının çok yararlı olacağını ifade eden Beşe, “Bir milletin geleceğe dair en kıymetli hazinesi olan gençlerin, geleceğin ihtiyaçlarına göre bilgili ve idealist olarak yetiştirilmeleri çok önemli. Gençler bizim umudumuz, istikbalimiz, her şeyimiz. Onların umutlarını tazelemek ve dünyamıza ışık olarak geldiklerini, her birinden beklentilerimiz olduğunu hatırlatmak ve onların yaratıcı niteliklerini bozmadan kendi doğasında onlara yardımcı olabilmek çok önemli.” ifadelerini kullandı.

İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Görevlisi Mehmet Fatih Çakar ise “Hayata geçirdiğimiz proje ile genç ve yaşlı bireyleri buluşturmak üzere farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Öğrencilerle bu ve benzer etkinlikleri sürdürmeye devam edeceklerini belirten Öğretim Görevlisi Çakar, “Hassasiyet anlayışı içerisinde bugün bir yaşam hikâyesini ele aldık. Bu farkındalıkları oluşturmamızdaki en önemli sebep bir yandan öğrencilerimize hayata dair tecrübeleri aşılarken bir yandan da öğrencilerimizin bu farkındalığı bir hassasiyet ile topluma aktarmalarıydı. Bugün anlatılan yaşam hikâyesi aslında en dikkat çeken uygulamalardan biri oldu.” dedi.