“Sıfır Atık Farkındalık” yarışması başlıyor

0
163

Üniversite öğrencilerinin, akademik ve idari personelin dikkatini sıfır atık konusuna çekmek ve kamuoyunun tüm kesimlerini bilgilendirmek amacıyla Sakarya Üniversitesi tarafından Uluslararası Kısa Film Festivali’nde Sıfır Atık Temalı Kısa Film Özel Ödül Yarışması ile Üniversitelerarası Podcast, Fotoğraf ve Sanatsal Tasarım yarışmaları düzenlenecek.

Yarışmalar lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin başvurularına açık. Üniversitelerarası Podcast, Fotoğraf ve Sanatsal Tasarım yarışmalarının gösterim, sergi ve ödül töreni 08 Haziran 2022 Çarşamba Günü Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek.

Sakarya Üniversitesi’nden yapılan açıklamada yarışma ile ilgili şunlar kaydedildi:

Doğal kaynakların hızla tüketilmesi ve çevresel atıkların giderek artması doğada kirliliğe ve iklim değişikliğine yol açmaktadır. Dünyamızı tehdit eden bu kirliliğin önüne geçebilmek toplumsal farkındalığın oluşmasıyla mümkündür. Sakarya Üniversitesi kamusal sorumluluk bilinciyle Sakarya Üniversitesi öğrencileri ve diğer üniversite öğrencilerini çevre kirliliği hakkında düşünmeye teşvik edip, sıfır atık konusunda toplumsal farkındalığın oluşmasına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.”

Başvuru Tarihleri

Fotoğraf ve Podcast Yarışmaları

Başvuru Tarihleri: 11 Nisan 2022 – 31 Mayıs 2022

Sanatsal Tasarım Yarışması

Ön Eleme Son Başvuru Tarihi: 22 Mayıs 2022

Ön Eleme Sonuçlarının ilanı: 23 Mayıs 2022

Eser Teslim Tarihleri: 24 Mayıs – 31 Mayıs 2022

Katılmak isteyen öğrenciler başvuru belgelerini sifiratik@sakarya.edu.tr adresine gönderecek.

Kaynak: Sakarya Üniversitesi