Şiir ve görsel sanatın buluşması: “Düş Suda” Sergisi başlıyor

0
106

Borusan Contemporary’nin 2020 yılının Mart ayında açılması planlanan ancak karantina nedeniyle ertelenen koleksiyon sergisi Düş Suda, 7 Nisan Çarşamba günü sanatseverlerle buluşacak.

Borusan Contemporary, Düş Suda başlıklı yeni koleksiyon sergisiyle uluslararası güncel sanat sahnesinin önemli temsilcilerini bir araya getirmeye devam ediyor. Sağlık önlemleri kapsamında kısa bir süre daha ziyarete kapalı olacak olan Perili Köşk’teki sergi, sanal teknolojilerin sağladığı çeşitli imkânlar sayesinde izleyicilerine özel bir deneyim sunacak.

Dr. Necmi Sönmez küratörlüğünde sanatseverlerle buluşacak olan sergi, Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’na yeni katılan eserleri, Türk şiirinin güçlü kalemi Edip Cansever şiiri ile ilişkilendirerek, disiplinler üstü bir okuma önerisi getiriyor. Yeni medya sanatının, görsel sanatlara getirdiği yeni ifade olanaklarını ve izleyici ile kurduğu etkileşimli ilişkiyi merkeze alan sergi; şiirin evrensel dili ile çağdaş imgeler arasında kurduğu bağın gücüyle sanat izleyicisine alışılmadık bir deneyim sunuyor. Peter Coffin, Thierry Dreyfus, Boomoon, Ellen Kooi, Frank Thiel, Michael Wolf, Antti Laitinen, Rafaël Rozendaal, Jim Campbell, Marizio Nannucci, Hans Kotter gibi güncel sanatın önemli isimlerinin işleri, Cansever’in dizeleri bağlamında yeniden yorumlanıyor.

Çevrim içi ortamda https://www.borusancontemporary.com/tr/ internet adresi üzerinden erişilebilen sergi, 6 Mart 2022 tarihinde son bulacak.

Kaynak: https://www.borusancontemporary.com/tr/