Türk Yıldızları, Güneydoğu Kariyer Fuarı’nda öğrenciler ile buluştu

0
211

Haber ve Fotoğraf: Emre Alperen Borazan

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, “Yetenek Her Yerde” temasıyla, Fırat Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Güneydoğu Kariyer Fuarı’na Türk Yıldızları ekibi de katılım sağladı. Fuarda sunum yapan ekip, sunumun ardından imza etkinliği düzenleyerek öğrencilere imzalı poster hediye etti.

Sunumun açış konuşmasını yapan Solo 6 Numara Yüzbaşı Gökhan Esen, “Yıl içerisinde birçok gösteri uçuşumuz oluyor, bu gösteriler de bayrağımızı ve Türk milletini en iyi şekilde temsil etmek için yapılıyor. Halkımızın Türk Silahlı Kuvvetleri’ne duyduğu güveni pekiştirmek en büyük amaçlarımızdan bir tanesi. TSK olarak bize her zaman güvenmenizi ve bize destek olmanızı istiyoruz. Şu an burada bulunuş amaçlarımızdan bir tanesi de gençlerin havacılığa olan sevgisini arttırmak. Bizler Türk Yıldızları olarak 1992 yılında kurulduk, bu sene de 30. yılımız. 30 yıldır da Türk semalarında gösterilerimizi icra ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

“9 milyon nüfuslu Azerbaycan’da aynı anda 1 milyondan fazla seyirci topladık”

Türk Yıldızları’nın marka değeri hakkında bilgi veren Basın ve Halkla İlişkiler biriminden Astsubay Kıdemli Başçavuş Celal Erdemir de “ Türk Yıldızları katılım sağladığı etkinliğin marka değerini, prestijini yükseltmektedir. Türk Yıldızları kuruluşundan bu güne kadar yapmış olduğu gösteriler ile sadece Türk Hava Kuvvetleri’nin değil, Türk milletinin bir marka değeri olmuş, tüm kamu kurum ve kuruluşları tarafından benimsenmiş, özümsenmiş ve sahip çıkılmıştır. Dünya üzerinde katılım bakımından rekoru elimizde tutmaktayız, 9 milyon nüfuslu Azerbaycan’da aynı anda 1 milyondan fazla seyircinin izlediği akrobasi gösterisiyle dünyada eşi olmayan bir başarıya imza attık” dedi.

Solo lider 5 numara Binbaşı Hasan Kocabaş ise akrobasi ve F tipi hava araçlarının insan fizyolojisine etkileri hakkında konuştu. Binbaşı Kocabaş konuşmasında, negatif ve pozitif G kuvveti ile ilgili bilgiler verirken, pilotların bu sorunlar ile nasıl başa çıktıkları hakkında ifadelere de yer verdi.

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan ekip, daha sonra Türk Silahlı Kuvvetleri standına geçerek öğrencilere imzalı poster hediye etti.