Yürüyüş Projesi’nin Türkiye serüveni dün Gaziantep’te başladı

0
82

Mülteci sorununa dikkat çekmek amacıyla dünyanın her yerinden kültür ve sanat kurumlarının yer aldığı The Walk-Yürüyüş Projesi dün Gaziantep’te başladı. Küçük Amal adlı dokuz yaşındaki Suriyeli bir mülteci çocuğu simgeleyen 3.5 metre uzunluğundaki temsili kukla, Türkiye-Suriye sınırından Birleşik Krallık’a kadar 4 aylık bir süre boyunca yolculuk yapacak.

Küçük Amal adı verilen kukla, Gaziantep’in ardından; Adana, Tarsus, Mersin, Bozkır (Konya), Antalya, Pamukkale, Denizli, Selçuk, Urla, İzmir rotasını izleyecek. Amal’ın Türkiye serüveni 8 Ağustos’ta Çeşme’de son bulacak. Amal, güzergâh boyunca birçok proje ortağı kurum, sanatçı ve sivil toplum kuruluşları tarafından gerçekleştirilecek farklı kültür ve sanat etkinlikleriyle karşılanacak.

Çevrim içi ve ücretsiz takip edilebilecek

Bugüne kadar girişilmiş en iddialı kamusal sanat etkinliklerinden biri olan projeye, yerel ortaklarla iş birliği içinde tasarlanan tüm etkinliklere katılım ücretsiz olacak. İzleyiciler, Küçük Amal’ın yolculuğunu çevrim içi ve sosyal medya hesapları üzerinden de takip edebilecek ve kendi bölgelerinde gerçekleşecek yerel etkinliklere de katılabilecekler.

Programın tamamına https://www.walkwithamal.org/tr/etkinlikler/ adresinden ulaşabiliyor.

Kaynak: İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV)