4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla etkinlik gerçekleştirildi

0
81

Fırat Üniversitesi Hayvanları Koruma Topluluğu tarafından 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla etkinlik gerçekleştirildi. Fırat Üniversitesi Kültür Park’ta gerçekleştirilen etkinlikte; anaokulu, lise ve üniversite öğrencileri bir araya gelerek ellerine aldıkları çekiçler ile sokak hayvanları için ev yaptı. Yapılan evleri, kampüs alanının farklı bölgelerine bırakan öğrenciler ve Hayvanları Koruma Topluluğu üyeleri, evlerin içine de mama bıraktı.

Anaokulundan liseye ve üniversiteye kadar bütün yaş grubundan gençlerin 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla bir araya geldiğini belirten Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Çalıcıoğlu, ”Bundan dolayı çok mutluyum ve herkesi tebrik ediyorum. İnşallah bu duyarlılığımız ömür boyu devam eder. Çünkü hayvanlarla biz aynı gezegeni paylaşıyoruz aynı yaşam alanlarını kullanıyoruz ama biz onların yaşam alanlarını gözetmezsek maalesef hayvanlarının bazılarının türleri tükeniyor. Onların yaşam alanlarını korumak zorundayız. Sahipsiz hayvanlarımıza barınaklar inşa edeceğiz. Onların evlerinin içlerini mamalar ile dolduracağız. En azından belirli bir süre rahat bir yaşam sürmelerini sağlamış olacağız” dedi.

Yaklaşık 10 okuldan gelen 100’e yakın öğrenci sokak hayvanları için yaptıkları barınakları Üniversite kampüsünde çeşitli yerlere bıraktılar.

Düzenlenen etkinliğe Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Çalıcıoğlu, Hayvanları Koruma Topluluğu Danışman Öğretim üyesi Prof. Dr. Rahşan Özen, Hayvan Refahı Derneği Başkanı Prof. Dr. Abdullah Özen, Emniyet Müdürlüğü Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Şube Müdürlüğü ekipleri, Veteriner Fakültesi Öğretim üyeleri, Anaokulu, lise ve üniversite öğrencileri katıldı.

FÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü