Balık sezonu açıldı ama tezgâhlar boş kaldı

0
89

Haber ve Fotoğraf: Hasan Can Mak

1 Eylül’de av yasağının kalkması ile balıkçılar iş başına koyuldu. Karadeniz’den denizlerde balık bolluğu haberleri gelse de Elazığlı balıkçıların tezgâhları boş kaldı.

Sezonun açılmasıyla birlikte tezgâhlardaki durumu özetleyen Kapalı Çarşı esnafı Mehmet Bey; “Şu an denizlerde balık bol diye reklam yapılıyor ama biz şu an Karadeniz’de iş yaptığımız balıkçıları aradığımızda fazla miktarda balık olmadığını söylüyorlar. Biz geçen sene sezon açıldığında hamsinin fiyatını 20 TL’den satıyorduk, bu sene 25 TL’den satmaya başladık. Çupra, geçen sene 35 liraydı bu sene 40 lira;  levrek 35 lira iken bu sene 45 lira, istavrit geçen sene de bu sene de 30 liradan başladı. Sezonun yeni açılmasından dolayı fiyatlar biraz yüksek oluyor, önümüzdeki 15-20 gün itibariyle balıklarda düşüş yaşanacak. Hamsi 15 TL’ye kadar düşerken, istavrit tahmini 20 TL’ye kadar düşer. Şu an millet fiyatlardan dolayı bakıp bakıp gidiyor, talep çok az. Bir de şu var ki: Elazığ halkını ister istemez hem deprem vurdu hem de virüs vurdu; şu an tabi ki bu fiyatlara balık almakta zorlanıyorlar, onlara da hak veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Balık satışı yapan esnaf, tezgâhların dolmasıyla ve balık fiyatlarında düşüş yaşanmasıyla birlikte satışların daha iyi olacağını umduklarını belirtiyor.