“Kadınlar İstasyonu” oyunu 18-19 Ocak tarihlerinde Elazığ’da sahnelenecek

0
174

Haber: Emre Alperen Borazan

Elazığ Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde, 18-19 Ocak tarihlerinde Demet Bozkurt tarafından kaleme alınan, Konya Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Kadınlar İstasyonu” tiyatro oyunu gösterime girecek.

Can Ali Çalışandemir tarafından yönetilen oyun tek perde de 55 dakika sahnede kalacak. Oyunda kadın karakterleri Deniz Yuca, Gülsüm Çiçekçi ve Buse Özdemir paylaşırken, İstasyon Şefi rolünü Çağatay Eker ve Ramazan Yıldız, Delikanlı rolünde ise Tolga Karasu sahnede yerini alıyor.

Sıradan hayatlarını kontrolsüzce önümüze seren iki kadın ve onlara kitaplardan aldığı alıntılarla ayak uydurmaya çalışan bir başka kadının canlandırıldığı oyunda, üç kadının tek ortak noktaları yolculuğa çıkmış olmaları. Üçü de birbirinden farklı hikâyelere sahip olan bu kadınlar ara ara gülünç ara ara tutarsız olmaları ile hikâyeye konu oluyorlar, tutarsızlıkları onları düşünmeye ve aksiyona itiyor. Siren sesleri ile başlayan oyunda, üç kadın ve bir istasyon şefi, mahkeme salonunda hâkim karşısında kendilerini savunuyorlar.